Skórka cytryny, słodka pomarańcza i egzotyczny ananas: kolekcja owoców to świeże i zabawne trio wód toaletowych.
Każdy zapach nowej kolekcji perfum Dolce & Gabbana koncentruje się na pojedynczym owocu, ale składa się ze złożonej mieszanki rzadkich i starannie wytworzonych esencji. Dzięki żywym kolorom i żywym zapachom kolekcja doskonale oddaje pełnię życia musującego śródziemnomorskiego sadu w pełnym rozkwicie, nadając współczesną wizję owocowym zapachom.
Eleganckie i opływowe z korki buteleczek w kształcie owoców: inspirowane motywami słynnej sycylijskiej ceramiki maiolica. Flakony są wzbogacone o cenne wykończenia, dzięki czemu zapachy Fruit Collection stają się kolekcjonerskimi dziełami sztuki.
INSPIRACJA – ANANAS
Ananas, pochodzący z Ameryki Południowej jako symbol powitania i gościnności, przybył na Sycylię i stał się mocnym symbolem w sztuce dekoracyjnej i architekturze wyspy. Ten zapach doskonale oddaje słodką nutę ananasa za pomocą technologii Smell-the-Taste®, najnowocześniejszej techniki opracowanej w celu przełożenia żywych aromatów na zapachy.
Nuty
Plusk soczystego sycylijskiego olejku mandarynkowego poprawia akord ananasa, a promienny zapach nasiąkniętego słońcem jaśminu tworzy egzotyczne, uwodzicielskie serce. Jako ostatni akcent uzależniający absolut waniliowy uwypukla pikantną zmysłowość orchidei, podkreśloną przez bursztyn i mech.
INSPIRACJA – POMARAŃCZA
Symbol miłości, płodności i pozytywności, który przypomina słodki aromat kultowych gajów cytrusowych na Sycylii: wysublimowany zapach pomarańczy, liści i kwiatów miesza się z bukietem świeżo zebranych aromatycznych ziół.
NUTY
Soczysta seria najwyższej jakości sycylijskich pomarańczy i kalabryjskich olejków bergamotowych, wyciskana na zimno ze skórki od momentu ich zebrania. Do tego słonecznego akordu cytrusowego dodaje się zielony akcent świeżej bazylii, a słodko-pomarańczowy kwiat nadaje delikatny i miodowy akcent białych płatków. Pod nim mgiełka pudrowej tęczówki nasyca ciepłą bazę bursztynu i zmysłowe piżmo.
INSPIRACJA – CYTRYNA
Zapach tworzy radosną i dynamiczną atmosferę rynków w Palermo, ze złotą piramidą słodkich, pachnących cytryn, uprawianych pod promieniami słońca na wybrzeżu Sycylii.
NUTY
Zapach otwiera się klasycznym akordem kolońskim sycylijskiej cytryny i kalabryjskich olejków bergamotki, tłoczonych na zimno ze skórki, wzbogaconych petitgrainem z drzewa cytrynowego, destylowanym z liści. Odrobina esencji imbirowej przynosi nieoczekiwany zwrot akcji – pikantną świeżość korzenia zachowaną w wyniku nadkrytycznego procesu ekstrakcji CO2, metody organicznej, która gwarantuje poszanowanie surowca. Wreszcie omszały zapach haitańskiej wetywerii zakotwicza zapach w drzewnej, ziemistej bazie.
Technologia Smell-The-Taste ™ to tłumaczenie smaków z jedzenia i napojów na nuty zapachowe do zastosowania w perfumerii. Nuty zapachowe Smell-The-Taste ™, opracowane dzięki ścisłej współpracy smakoszy i perfumiarzy, nadają perfumom smak, teksturę, emocje i innowacje.